4 malzemeli balkabaklı kek tarifi nasıl yapılır?

4 malzemeli balkabaklı kek yumuşak, kabarık ve nemli bir formda, sadece 4 malzeme ile oldukça kolay yapılan bir tatlı tarifidir. 4 malzemeli balkabaklı kek tarifi içerisinde yumurta, süt ya da herhangi bir yağ gerektirmez.

Hızlı ve kolay hazırlanabilir olmasının yanı sıra nemli ve kabarık dokusu sebebiyle oldukça tercih edilir. İçerisindeki malzemelerin arasında aşina olmadığımız tek şey kendiliğinden kabaran undur. Kendiliğinden kabaran un da aslında bildiğimiz kabartma tozu, tuz ve un karışımından oluşur.

4 MALZEMELİ BALKABAKLI KEK NASIL YAPILIR?

4 malzemeli balkabaklı kek tarifi yapmak için öncelikle önceden hazırlanan ya da hazır alınan kendiliğinden kabaran un elenerek başlanır. Unu 4 malzemeli kek tarifine başlarken elerseniz, un yoğunluğunu kaybedecek ve tarifin içerisinde daha homojen bir şekilde karışacaktır. Topaklanma sorununu ortadan kaldıracaktır.

Un elendikten aynı kabın içerisine su ve şeker eklenerek pürüzsüz bir hamur elde edilir. Daha sonra kabak püresi de ilave edilerek iyice karıştırılır. Önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika arası pişirilir.

4 malzemeli balkabaklı kek tarifi piştikten sonra iyice soğuyana kadar bekletilir. Soğuduktan sonra üzerini krema ya da krem şanti ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

4 malzemeli balkabaklı kek dokusu oldukça yumuşak, nemli ve kabarık olacaktır. Yağ içermediği için dağılan bir yapıda olacağı için dilerseniz içerisine göz kararı yağ eklemesi yapabilirsiniz.

4 MALZEMELİ BALKABAKLI KEK TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 45 DAKİKA

4 Malzemeli Balkabaklı Kek Tarifi İçin Malzemeler;

  • 285 gram kendiliğinden kabaran un,
  • 231 gram toz şeker,
  • 266 ml su,
  • 169 gram kabak püresi

4 Malzemeli Balkabaklı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Adım 1

4 malzemeli balkabaklı kek tarifini yapmak için öncelikle fırını 177 derecede çalıştırın. Fırın ısınırken kare borcama pişirme kâğıdı yerleştirin.

Adım 2

Geniş bir karıştırma kabı içerisine 285 gram kendiliğinden kabaran unu eleyerek ekleyin. Ardından içerisine 231 gram toz şeker ve 266 ml suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın. Pürüzsüz bir hamur kıvamına gelen karışımın içerisine 169 gram kabak püresini ekleyin. Tamamen birleşene ve tüm hamurun rengi eşit olana kadar karıştırın.

Adım 3

Hazırladığınız 4 malzemeli balkabaklı kek hamurunu fırın tepsisine dökün ve yaklaşık 45-50 dakika arası pişirin. 45 dakika sonrasında kürdan ile kontrol ederek kontrollü şekilde pişirin. Eğer kürdan temiz çıkmaz ise pişirme sürenizi biraz daha uzatabilirsiniz.

Pişen 4 malzemeli balkabaklı keki fırından çıkarın ve tamamen soğuması için bir kenara kaldırın. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x